—

Trouwen op de boerderij in een prachtige oude Vlaamsche schuur. Het kan! Vanaf april 2020 is onze Vlaamsche schuur ‘D’n Heerd’ beschikbaar om elkaar het ja-woord te geven. De schuur staat op onze prachtige boerderij aan het randje van Dongen.

Allereerst worden jullie als bruidspaar onthaald op onze prachtige boerderij. De koeien lopen voor in de wei en begroeten jullie en de gasten. Dat zorgt voor een aantal mooie fotomomenten. De gasten krijgen de mogelijkheid om de auto bij ons op het erf te parkeren.

Eenmaal aangekomen, kunnen je plaatsnemen in de Vlaamsche schuur. De Vlaamsche schuur is nog geheel volgens de oude stijl ingericht. Het prachtige rieten dak met het ouderwetse originele houten gebint zorgt voor een warme en romantische sfeer in de mooie ruimte. De ruimte kun je inrichten naar wens, alles is bespreekbaar.

En dan… Het Ja-woord!

Nadat het huwelijk is voltrokken, is er de mogelijkheid om taart aan te snijden en champagne te klinken met vrienden en familie. Uiteraard is er de mogelijkheid om na de ceremonie ook nog foto’s te maken op ons erf. Dit is onder begeleiding.

D’n Heerd is geen feestlocatie, alleen de trouwceremonie vindt hier plaats.

Stukje geschiedenis

Naar verwachting is de vlaamsche schuur in het laatste kwart van de 19e eeuw gebouwd. De schuur was bedoeld voor onder andere opslag van strobalen en werktuigen. Van oorsprong is de schuur aan de lange gevelkant geheel open geweest. In de jaren 50 is dit echter dichtgemetseld. De schuur is zowel aan de binnen- als buitenkant mooi bewaard gebleven. Aan de binnenzijde zijn de prachtige oude houten spanten onder het rieten dak zichtbaar. Aan de buitenzijde kun je zien dat er ijsselsteentjes gebruikt zijn in de bouw. De schuur is een Rijksmonument.

Programma en prijzen

De huur van de trouwlocatie bedraagt in 2023-2024 € 550,00 voor de ceremonie (in totaal één dagdeel, 3 uur). De locatie wordt standaard opgeleverd met 70 prachtig witte houten stoelen. Uiteraard is het mogelijk om meer gasten te ontvangen door het plaatsen van extra stoelen, banken of tafels. Het maximaal aantal gasten dat wij kunnen ontvangen bedraagt 100.

Je mag de locatie volledig inrichten naar wens. Wij denken hier graag over mee. Alles is mogelijk!

De gasten worden een half uur voor de ceremonie ontvangen. De ceremonie zelf zal ongeveer een half uur/uur duren. Het huwelijk wordt voltrokken door een Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Onze locatie is officieel erkend als trouwlocatie in Dongen. Op de website van gemeente dongen kun je de actuele prijzen vinden van trouwen bij vaste trouwlocaties.

Na de ceremonie is het mogelijk om samen met jullie familie en vrienden champagne in te schenken en de bruidstaart aan te snijden. Afhankelijk van het weer kun je zelf bepalen op welke plek op de boerderij je dit graag wil doen. Wij zorgen voor een tafel om alles te presenteren.

Graag willen we met je meedenken om jullie dag de mooiste uit jullie leven te maken. Ik nodig je uit voor een vrijblijvend gesprek!